Idag öppnar anmälan till Cybersecurity Academys höstlovsskola som drar igång igen i slutet av oktober för tredje året. Under höstlovsveckan har elever i årskurs 8, 9 och första året på gymnasiet återigen chans att lära sig mer om it-säkerhet, programmering, etisk hackning och mycket mer. Lovskolan är uppdelad i en grundläggande del (mån - ons) och en avancerad del (ons - fre). Den första halvan passar elever som inte har några förkunskaper inom ämnet, och den senare passar de som redan kan ett och annat om IT och säkerhet. Precis som med all verksamhet inom initiativet Cybersecurity Academy är det helt kostnadsfritt att delta i lovskolan, tack vare initiativets partners och uppdragsmedel från MSB.

Schema 23

Årets schema

I år står cyberbrott, skadlig kod och kvantdatorer på schemat, tillsammans med föreläsare från aktörer som Spotify, Polisen och IBM. Hela schemat finns tillgängligt här på hemsidan. 

Se hela schemat här  

Årets handledare

Höstlovsskolan leds i år av tre fantastiska handledare - Bashar, Vidar och Sixten. Handledarna har under sommaren planerat och arbetat med höstlovsskolan och kommer den 30 oktober att ta emot 40 deltagare online. Håll utkik på Instragram @UngaForskare för att lära känna dem lite bättre!

Påminnelse anmälan stänger + presentation
Påminnelse anmälan stänger + presentation (1)
Påminnelse anmälan stänger + presentation (2)

Tipsa unga i din närhet

Känner du någon inom målgruppen med intresse för it-säkerhet? Tipsa gärna om lovskolan! Anmälan är öppen från och med idag, och stänger den 24e september. Du kan läsa mer om lovskolan och hitta anmälan på hemsidan.

Läs mer och anmälan

Linje

Relaterade nyheter

istockphoto-1396284932-612×612
Nyheter
31 augusti, 2023

Nätverk för unga lanseras i höst

mia-lie.nylund
Cybersecurity Academy lanserar under hösten ett nätverk för unga med ett brett perspektiv på it-säkerh...
Barn i klassrum som löser en uppgift
Nyheter
25 maj, 2023

Artikel i IT-pedagogen om initiativet

mia-lie.nylund
"IT-säkerhet är absolut inte bara för ämnet teknik" är öppningen för IT-pedagogens artikel om initiat...