buildings-2581875_1280

En mötesplats för unga som brinner för IT och säkerhet

CSA comm med ram

 

Om nätverket

Cybersecurity Academy Community är ett nätverk där du kan träffa andra unga som delar ditt intresse för IT, säkerhet och alla relaterade ämnen. Kanske är du intresserad av hur tekniken kan bidra till hållbarare städer? Eller hur IT-säkerhet är en viktig del i samhällsutveckling för alla? I nätverket kommer du också att få tips och kunna hålla dig uppdaterad på vad som händer inom branschen och få möjlighet att gå på spännande event.

Så går du med i nätverket

Till nätverkets discord

Gå med i nätverkets Discord

Klicka på knappen ovan för att gå med i nätverkets Discordserver

Registrera dig

När du gått med i nätverkets discord får du svara på lite frågor och fylla i ett formulär för att kunna delta i tävlingar, event och annat kul.

Välkommen!

Nu är du en del av nätverket och redo att ta del av tips, events och träffa nya vänner!

 

Vanliga frågor om Cybersecurity Academy Community


Vad är nätverket?

Nätverket är en mötesplats för unga som har ett intresse för eller vill lära sig mer om cybersäkerhet, it och teknik. Nätverket är både för dig som vill är intresserade av tekniken i sig, och för dig som är intresserad av hur tekniken kan göra skillnad. it-säkerhet är viktigt för frågor som rör också hållbarhet, jämställdhet, politiska frågor och samhällsutveckling. 

Framförallt består nätverket av en Discord där vi delar tips och nyheter, och kan diskutera olika relevanta ämnen. Nätverket anordnar också events med jämna mellanrum för medlemmar. Det kan till exempel vara föreläsningar eller workshops digitalt eller på plats. 

Vem kan gå med i nätverket?

Cybersecurity Academy Community är ett nätverk för unga. Du som går i högstadiet eller gymnasiet kan gå med i nätverket. Du behöver ha fyllt 14 år för att gå med.

Vilken nivå är innehållet anpassat för?

Nätverket kommer att ha events och inlägg för olika nivåer, åldrar och intresseområden. Vi kan till exempel ha en aktivitet både för dig som funderar på vilken gymnasieutbildning du ska välja, och för dig som håller på att söka universitetsutbildningar eller letar sommarjobb. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå med i nätverket. Vi kommer att ha aktiviteter både för dig som är helt ny inom it-säkerhet, eller är mer intresserad av samhällsperspektivet på säkerhet, såväl som aktiviteter på en mer avancerad nivå för dig som redan kan en hel del. 

Kostar det att gå med?

Det kostar ingenting att vara med i nätverket eller att delta på någon av nätverkets events. Cybersecurity Academy finansieras av våra partners, och med uppdragsmedel från MSB. Därför är vår verksamhet alltid kostnadsfri för de som tar del av vår verksamhet.

 

 

 

 

 
 För ett schysst nätverk

I Cybersecurity Academy Community är det viktigt att du känner dig välkommen och blir schysst behandlad. Vi har därför några regler för hur vi är mot varandra, både på Discord och när vi ses på events. Alla som går med i nätverket måste läsa igenom och acceptera våra regler för trivsel. Kolla igenom listan redan genom knappen till höger. 

Community-regler

För allas trivsel i nätverket. Läs igenom våra regler när du går med i Discorden. 

 

istockphoto-1396284932-612×612

Se vilka andra aktiviteter vi har på fritiden

Höstlovsskola i cybersäkerhet

IBM SkillsBuild - utveckla dina kunskaper digitalt på egen hand

Föreläsningar för föräldrar

Tillbaka till På Fritiden