Ett nytt år är igång och teamet som i projektet kommer att arbeta för att sprida kunskap om cybersäkerhet står redo!

Partners 2022 uppdaterad liten

Samarbete för stärkt säkerhet online

Detta är ett initiativ som vi driver tillsammans. Utan samarbetet mellan Unga Forskare, IBM, samtliga partners och stödet från MSB kan vi inte genomföra detta arbete och nå ut till så många. Vi presenterar teamet som sprider kunskap om IT-säkerhet under 2022. Stort tack till er alla som valt att bidra till detta viktiga initiativ.

Tutus OCD Advania

Våra partners

Initiativet drivs av Unga Forskare tillsammans med IBM, och med uppdragsmedel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Därutöver har vi för 2022 tretton partners som bidrar med tid, expertis och engagemang genom att hålla föreläsningar i skolor runtom i Sverige.

Stort tack till Addpro, Skandia, KTH, Seco, Nixu Cybersecurity, Fujitsu, F-Secure, Combitech, Sorasec och Clavister. Ytterligare tre partners bidrar utöver engagemang även med finansiella medel för att möjliggöra och stärka projektets utveckling - stort tack till Tutus, Orange Cyberdefense och Advania. 

Utvecklingen framåt

Vi står inför ett spännande år med mycket utveckling inom projektet! Förutom att vi fortsätter att erbjuda föreläsningar och undervisningsmaterial till skolor runt om i landet kommer vi även att arrangera workshops för specifika målgrupper. Höstlovsskolan 2021 var en lyckad workshop som gör comeback i uppdaterat format till hösten.

För att bredda det digitala material vi erbjuder lärare och skolor kommer vi att arbeta fram en digital läroplan via IBMs utbildningsplattform Skillsbuild. Här kommer elever och lärare att kunna ta del av digitala utbildningar i olika format inom cybersäkerhet.

Och inte nog med det! Projektet Är du säker? #290CyberSecurity byter kostym. I takt med att projektet växt har också behovet av ett nytt samlingsnamn som tydligt presenterar vad vi gör i projektet också växt fram. Med nytt namnny hemsida och logga kommer vi fortsätta utvecklingen av initiativet under samma syfte: att sprida kunskap om IT-säkerhet och väcka nyfikenhet inför IT och teknik!

Linje

Relaterade nyheter

istockphoto-1396284932-612×612
Nyheter
31 augusti, 2023

Nätverk för unga lanseras i höst

mia-lie.nylund
Cybersecurity Academy lanserar under hösten ett nätverk för unga med ett brett perspektiv på it-säkerh...
Barn i klassrum som löser en uppgift
Nyheter
25 maj, 2023

Artikel i IT-pedagogen om initiativet

mia-lie.nylund
"IT-säkerhet är absolut inte bara för ämnet teknik" är öppningen för IT-pedagogens artikel om initiat...