En grupp människor pratar i grupp

Bidra till ungas säkerhet online och bredda bilden av branschen

Bidra till att stärka ungas kunskap inom IT-säkerhet

Unga tillbringar mycket tid online och vi ser en ökning i risken för unga att utsättas för övergrepp online. Samtidigt som Sverige halkar efter i cybersäkerhet trots hög digitalisering. Kunskap om IT-säkerhet har aldrig varit viktigare.

Över 90% av åldersgruppen 7 år och 95% av åldersgruppen 12-15 använder internet dagligen. Samtidigt ser vi en ökning i övergrepp online mot unga och många vet inte hur de kan skydda sina uppgifter online. Därför vill vi i detta initiativ stärka ungas kunskaper inom IT-säkerhet. För att långsiktigt bygga upp samhällets gemensamma säkerhet behöver vi alltid ny kompetens i teknikbranchen. Genom detta initiativ väcker nyfikenhet och öppnar dörren för en framtid inom teknik och IT-branchen.

Man som föreläser

337993

nådda elever

4 664

nådda skolor

947

nådda orter

19 613 st

beställda lärarhandledningar

Varför ska vi ansluta oss till initiativet?

Stärk ungas IT-säkerhet

Genom initiativet bidrar du till att öka ungas kunskaper om säkerhet online

 

Väck intresse för IT

Initiativet syftar till att inspirera unga att utforska sitt intresse inom IT & teknik

Bredda bilden av branschen

Var med och skapa en bredare bild av vad det innebär att arbeta med teknik & IT

 

Ett gemensamt initiativ inom IT-säkerhet

Cybersecurity Academy är ett gemensamt initiativ av den ideella organisationen Unga Forskare och IBM.  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bidrar med uppdragsmedel.

Initiativet startade 2019 och har sedan dess växt i snabb takt. Projektet startade med enbart föreläsningar och har utvecklats med undervisningsmaterial, lovskolor för unga och lärarfortbildningar. 

Man och kvinna håller upp skylt med citat

Bidra med er kunskap och tid

Våra partnerföretag bidrar i form av tid och expertis. Anställda vid våra partnerföretag håller i föreläsningar, online och på plats i klassrummen, runt om i Sveriges skolor. Hur många föreläsningar ni som företag väljer att bidra med är upp till er. Ni kan också välja att stötta initiativet med finansiella medel som går till undervisningsmaterial, workshops i cybersäkerhet och annat som möjliggör initiativets utveckling. 

Ett värdefullt partnerskap med flera syften

Våra partnerskap syftar till att uppnå flera viktiga ändamål. Förutom att vi skapar en säkrare vardag för unga online och förbereder dem inför ett digitalt vuxenliv - skapar vi också flera andra värden. Med initiativet vill vi inspirera unga att utforska sitt intresse inom IT och teknik och skapa en nyfikenhet inför framtida karriärsmöjliheter inom branschen. Utöver detta skapar företagens engagemang också ett värde hos de anställda som får en ny, värdefull och rolig arbetsuppgift - såväl som en arbetsplats att vara ännu mer stolt över. 

Bli en del av Cybersecurity Academy

Vill ni veta mer om hur ert företag kan bidra?

Ta kontakt med oss så berättar vi gärna mer om initiativet och diskuterar vidare hur ni på ert företag har möjlighet att engagera er i initiativet.  

Kontakta oss

Man som föreläser

Partners

tutus logotyp
orange cyberfence logotyp
advania logotyp
addpro logotyp
clavister logotyp
combitech logotyp
f-secure logotyp
fujitsu logotyp
KTH logotyp
nixu logotyp
seco logotyp
skandia logotyp
sorasec logotyp