Man som föreläser

Föreläsning med en IT-expert online eller i ditt klassrum

Bild på whiteboard

Bjud in en IT-expert att föreläsa till ditt klassrum

Stärker ungas kunskaper inom IT-säkerhet och hur man skapar säkra vanor online

Väcker nyfikenhet för IT och teknik och breddar bilden av teknikbranschen

Våra föreläsare är IT-experter som dagligen jobbar med IT- och säkerhetsfrågor. Föreläsningen behandlar ämnet cybersäkerhet från ett mer tekniskt perspektiv. Under föreläsningen får eleverna med sig en större medvetenhet om digitala spår, risker online och hur de kan skudda sina uppgifter på nätet. Eleverna får också möjlighet att diskutera IT-säkerhet ur ett samhällsperspektiv - vilka konsekvenser följer om samhällets institutioner blir hackade?

skarmavbild-2020-11-03-kl-140507

Föreläsningen tar ca en timma. IT-experten kommer antingen till er skola eller håller föreläsningen digitalt. För att boka en föreläsning kan du lämna en intresseanmälan nedan, så återkommer vi till dig med mer information. Föreläsningen är helt kostnadsfri för skolor.

För er som vill fördjupa arbetet med cybersäkerhet i klassrummet passar föreläsningen väl i kombination med vårt undervisningsmaterial. Undervisningsmaterialet lyfter IT-säkerhet mer från ett samhällsperspektiv och kompletterar därför den mer tekniska föreläsningen väl.

Intresseanmälan för föreläsning med en IT-expert

Föreläsningen passar väl ihop med vårt andra material. 

Undervisning i cybersäkerhet

Under För skolan får du en översikt över vad vi erbjuder skolan. 

För skolan

Lärarhandledningar 

Vi erbjuder undervisningsmaterial för mellanstadiet och högstadiet

Läs mer

Digitala lektioner för gymnasiet

På utbildningsplattformen Skillsbuild erbjuder vi 4 olika lektioner i IT-säkerhet

Läs mer

Beställ lärarhandledning

Linje

Lärare

Om undervisningsmaterialet

"Jättebra och intressant! Både jag och eleverna har lärt sig en hel del om vad som sker på nätet, med eller utan vårt medvetande/medgivande. Några av eleverna har gått hem och testat t.ex. Siri och google home, med ett ganska hårresande resultat."

Elev i årskurs 6

Om föreläsningen

"Jag håller helt med presentationen och tycker att det är bra att vi lär oss sådana saker, hur man skyddar sig på nätet mm. Barn och unga i den här generationen som hänger mycket på nätet bör lära sig om vilka risker som finns."