keyboard-886462_1920

Vill du lära dig mer om cybersäkerhet på höstlovet?

education-5600987_1920

Lovskola i cybersäkerhet

På höstlovet (vecka 44) arrangerar vi en lovskola för dig som vill lära dig mer om cybersäkerhet. Under lovskolan kommer vi att lära oss mer om allt från programmering och kryptering till IT-attacker och cyberförsvar. Som deltagare får du lära dig mer om hur du kan skydda dina uppgifter online, skapa säkra lösenord och undvika bedrägerier. Du får också träffa personer som arbetar inom IT-säkerhetsbranschen - som white-hat hackare eller som IT-expert. 

Du kan delta oavsett vilka förkunskaper du har. Lovskolan är nämligen uppdelad i två delar. Under första halvan av lovskolan behöver du inga som helst förkunskaper för att delta. Andra halvan av lovskolan kommer att vara lite mer avancerad och passar sig som redan kan ett och annat om IT och säkerhet.

Cybersecurity Academy lovskola...

  • är helt kostnadsfri
  • sker helt digitalt
  • är för dig som går i årskurs 8, 9 eller första året på gymnasiet
  • sker under höstlovet (vecka 44)
  • är både för nybörjare & mer avancerade nivåer
  • sker under 2,5 - 5 dagar
Upplägg, nivå och tidsåtgång

Lovskolan är uppdelad i två delar, den första delen är mer grundläggande och du behöver inte ha några som helst förkunskaper för att kunna delta. Under denna del kommer du att få chans att lära dig om säkerhet, bedrägerier, hur du skyddar dina uppgifter och grundläggande programmering och kryptering. På så sätt lägger denna del även grunden för att du ska kunna delta i andra halvan av lovskolan om du vill det. 

Den andra delen är lite mer avancerad och det är bra att ha vissa förkunskaper. Under den här delen kommer deltagarna att få lösa programmeringsövningar, kryptera och arbeta med olika typer av case om hackerattacker, bedrägerier och annat. Vill du delta på båda delar, det vill säga hela veckan, är du såklart välkommen att göra det!

Såhär såg schemat  ut 2022 som exempel på vad du kan få lära dig under lovskolan

Schema

Hur anmäler jag mig?

Nästa lovskola sker under hösten 2023, anmälan öppnar efter sommaren men du kan gärna skicka in en intresseanmälan redan nu om du vill få information om nästa lovskola när det närmar sig.

 

Vill du veta mer om lovskolan?

Lämna en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan så får du information när anmälan öppnar

Lämna intresseanmälan

Kontakta oss

Har du en fråga om lovskolan? Du är varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Deltagare lovskolan 2021

" Innan lovskolan ville jag bli film-redigerare, men nu, tack vare lovskolan så vill jag bli datasäkerhetsexpert - white hat hackare "

Deltagare lovskolan 2021

" Har lärt mig mycket mer och fått upp ögonen för mer än bara programmering "

social-media-5187243

Lär dig mer om cybersäkerhet på egen hand online. Vi erbjuder:

Filmer om cybersäkerhet för dig som vill lära sig mer

Filmer och övningar via plattformen Skillsbuild

Tillbaka till På fritiden

Linje