Nu lanseras en digital fortbildning för lärare som vill lära sig med om cybersäkerhet och hur de självständigt kan arbeta med ämnet i klassrummet. 

SB lärare lek1

En bred utbildning om onlinesäkerhet och unga

I denna utbildning får lärare en bred förståelse för varför cybersäkerhet är viktigt för alla, inte minst för unga, såväl som hur man som individ och samhälle kan bli mer säker online. 

Fortbildningen som hålls på den digitala utbildningsplattformen IBM SkillsBuild har fem lektioner med olika teman. Kursen är utformad så att lärarna får möjlighet att bygga vidare på sin kunskap med ytterligare frågeställningar och perspektiv. Kursen täcker mer tekniska och praktiska frågor som hur man skapar starka lösenord och vad hackare gör, till andra tankeväckande frågeställningar kring källkritik, AI och digitala spår. 

bild-lärare_trans

En grund för lektionsmaterialet

Lärarfortbildningen är en bra grund och förberedelse för lärare som vill arbeta med ämnet cybersäkerhet i klassrummet med sina elever. De fem digitala lektionerna för högstadiet och gymnasiet som finns på samma utbildningsplattform IBM SkillsBuild är ett passande sätt att lyfta frågorna vidare till eleverna. Lärarkursen och elevernas digitala lektioner är byggda utifrån samma struktur, teman och frågeställningar, vilket gör att lärarna kommer att känna igen mycket i elevernas material från sin egen kurs. Lärarfortbildningen och de digitala lektionerna är helt kostnadsfria, precis som allt annat material från Cybersecurity Academy. 

Läs mer om fortbildningen 

Du kan läsa mer om fortbildningens innehåll, hur du kommer igång och genomför kursen här på Cybersecurity Academys hemsida:

Om lärarfortbildningen

Linje

Relaterade nyheter

classroom-2093744_1280 (1)
Nyheter
8 april, 2024

”Så kan företag bidra till barns säkerhet på nätet”

mia-lie.nylund
Cybersecurity Academy berättar om vikten av kunskap om cybersäkerhet och hur partnerföretag kan göra v...
Stadium_logo_Black
Nyheter
6 oktober, 2023

Stadium

mia-lie.nylund
Vi är glada och stolta att välkomna Stadium som ny partner i initiativet Cybersecurity Academy! Stadiu...