Cybersecurity Academy lanserar under hösten ett nätverk för unga med ett brett perspektiv på it-säkerhet och teknik.

CSA comm med ram

En mötesplats med något för alla

Cybersecurity Academy Community är ett nätverk där unga kan träffa andra som delar intresset för IT-säkerhet och relaterade ämnen, samt ta del av tips, nyheter och spännande events.

Nätverket sker framförallt på chatt-plattformen Discord där ungdomarna kommer kunna ta del av tips kring relevanta utbildningar och jobbmöjligheter, hålla sig uppdaterade om intressanta nyheter och delta i spännande events både digitalt och fysiskt. Målgruppen är elever i högstadiet och gymnasiet med intresse för teknik, IT eller relaterade ämnen. Innehållet kommer att variera från tekniskt avancerat, till att ta ett mer samhällsinriktat perspektiv på IT och teknik, och därmed täcka ett bredd spektrum av ämnen. Det kan till exempel handla om CTF-övningar, eller teknikens roll för hållbar utveckling.

istockphoto-1396284932-612×612

Främja nyfikenhet och intresse

Förhoppningen är att nätverket blir en värdefull källa till inspiration och utveckling. Nätverket kommer till exempel att bidra med information och perspektiv för elever som är i processen att välja gymnasieprogram, eller söka till universitetsutbildningar. Genom att dela, ta del av och diskutera med andra hoppas vi kunna främja en nyfikenhet för IT-säkerhet och teknik från ett brett perspektiv, och inspirera fler unga att få upp ögonen för branschen.

Tipsa om nätverket!

Nätverket kommer att lanseras i början av november, i samband med årets höstlovsskola. En intresseanmälan är öppen redan nu för de ungdomar som vill ha information när det närmar sig. Läs mer om Cybersecurity Academy Community och tipsa gärna unga i din närhet!

Läs mer

Linje

Relaterade nyheter

Barn i klassrum som löser en uppgift
Nyheter
25 maj, 2023

Artikel i IT-pedagogen om initiativet

mia-lie.nylund
"IT-säkerhet är absolut inte bara för ämnet teknik" är öppningen för IT-pedagogens artikel om initiat...
podden
Nyheter
25 maj, 2023

Cybersecurity Academy är med i IT-säkerhetspodden

mia-lie.nylund
Lyssna på IT-säkerhetspodden när Cybersecurity Academy är med och berättar om hur det är att sprida ku...