Nu lanserar Cybersecurity Academy ett nytt undervisningsmaterial för lågstadiet. Materialet består av fem lektioner och finns att ladda ner digitalt eller beställa kostnadsfritt i tryckt upplaga.

Ett interaktivt material om säkerhet online

Undervisningsmaterialet består av fem lektioner där eleverna får reflektera över sina vanor online, lära sig om digitala spår, öva på att skapa säkra lösenord, träna viktiga förmågor i källkritik online och slutligen lära sig om hur man skyddar sig mot bedrägerier online.

Materialet är anpassat för elevernas nivå och fokuserar på interaktivitet och lekfullhet. Som komplement till lärarhandledningen får du som lärare tillgång till förberedda Powerpoint-presentationer, arbetsblad och talmanus. Vår förhoppning är att genom detta användarvänliga material göra det enkelt att lyfta cybersäkerhet med dina elever i klassrummet.

Materialets bakgrund

Cybersecurity Academy lanserade först ett undervisningsmaterial för högstadiet, som snabbt beställdes från utbudets hemsida. Detta följes året därpå av en lärarhandledning även för mellanstadiet. Vi såg snabbt den stora efterfrågan i de höga beställningsantalen även här. Sedan dess har vi fått förfrågningar från lågstadielärare och skolor som eftersöker ett lättillgängligt material om cybersäkerhet för sina klasser. 

Äntligen kan vi möta denna efterfrågan och presentera vårt helt nya material för lågstadiet. Materialet finns att ladda ner i digitalt format från vår hemsida, eller beställas i tryckt format kostnadsfritt från utbudet.se. På sidan nedan kan ni läsa mer om alla våra lärarhandledningar, samt hittar länkar till materialet. 

Läs mer om våra undervisningsmaterial 

 

Linje

Relaterade nyheter

classroom-2093744_1280 (1)
Nyheter
8 april, 2024

”Så kan företag bidra till barns säkerhet på nätet”

mia-lie.nylund
Cybersecurity Academy berättar om vikten av kunskap om cybersäkerhet och hur partnerföretag kan göra v...
Introduction
Nyheter
24 november, 2023

Digital fortbildning för lärare om cybersäkerhet!

mia-lie.nylund
Nu lanseras en digital fortbildning för lärare som vill lära sig med om cybersäkerhet och hur de själv...