teacher-3765909_1920

Digitala lektioner
på plattformen
Skillsbuild

Digitala lektioner i cybersäkerhet

Cybersecurity Academy har utvecklat fyra lektioner i cybersäkerhet för gymnasiet. Lektionerna är helt kostnadsfria, tillgängliga för alla och kan användas fristående eller som en lektionsserie. Lektionerna lanseras hösten 2022.

Om lektionerna på Skillsbuild

Cybersecurity Academy har utvecklat ett kostnadsfritt digitalt lektionsmaterial på utbildningsplattformen Skillsbuild. De olika lektionerna består av olika ämnen som grundläggande cybersäkerhet, bedrägerier, hackerattacker, kryptering och lösenord. Ämnena tas upp både från ett individ- såväl som ett samhällsperspektiv och låter eleverna diskutera, resonera och lära av varandra. 

skillsbuild students

Lektionsmaterialet och plattformen är helt kostnadsfritt att använda. Materialet består av fyra lektioner som fungerar som fristående lektioner, eller som en serie av flera lektioner. Du som lärare bestämmer själv hur mycket tid ni vill lägga på arbetet. Lektionerna låter eleverna lära sig genom informationsvideos, grupparbeten, presentationer och diskussion. 

Teman för de fyra lektionerna är: grundläggande cybersäkerhet; digitala fotspår; skydda dina uppgifter; och hackare och etik. Nedan hittar du en lektionsöversikt och guide för hur du kommer igång med att använda Skillsbuild. 

Guide till Skillsbuild

En guide till hur du kommer igång med Skillsbuild och skapar ett konto

Att skapa ett konto på Skillsbuild

Skillsbuild

Ett digitalt och interaktivt lektionsprogram om cybersäkerhet för gymnasiet

Till Skillsbuild

Linje

skillsbuild bild

Om Skillsbuild

Skillsbuild är företaget IBMs plattform för utbildning och kompetensutveckling inom en rad olika ämnen så som cybersäkerhet, ledarskap och teknik. Plattformen är kostnadsfri att använda och vänder sig både till elever, lärare och företagets anställda.