teacher-3765909_1920

Digitala lektioner
på plattformen
IBM SkillsBuild

Digitala lektioner i cybersäkerhet

Cybersecurity Academy tillhandahåller fem digitala lektioner i cybersäkerhet för gymnasiet och högstadiet. Lektionerna är helt kostnadsfria, tillgängliga för alla och kan användas fristående eller som en lektionsserie. 

Om lektionerna 

Cybersecurity Academy har utvecklat ett kostnadsfritt digitalt lektionsmaterial på utbildningsplattformen IBM SkillsBuild. Lektionerna ger eleverna en gedigen utbildning i IT-säkerhet och källkritik. Ämnena tas upp både från ett individ- såväl som ett samhällsperspektiv och låter eleverna diskutera, resonera och lära av varandra. 

Till IBM SkillsBuild

SkillsBuild sv lektioner

Fem lektioner fungerar som fristående lektioner, eller som en serie av flera lektioner. Du som lärare bestämmer själv hur mycket tid ni vill lägga på arbetet. Lektionerna låter eleverna lära sig genom informationsvideos, grupparbeten, diskussion och skrivuppgifter. 

5 lektioner 

För högstadiet och gymnasiet

Lektion 1

Säkerhet på nätet

Lektion 2

Digitala fotspår

Lektion 3

Att skydda sina uppgifter

Lektion 4

Hackare & etik

Lektion 5

Att vara källkritisk

Nedan hittar du en lärarhandledning (inkl. förhandstitt på materialet) med beskrivning av materialet och förslag på lektionsupplägg samt variation. Lärarhandledningen innehåller också instruktioner för att komma igång med IBM SkillsBuild. 

Lärarhandledning

Beskrivning av materialet och förslag på lektionsupplägg

Ladda ner lärarhandledningen

Hjälp 

Vill du ha hjälp med att skapa ett konto och registrera skolan i IBM SkillsBuild?

Lämna dina kontaktuppgifter här så hjälper vi dig

Guide 

Så skapar du ett konto och följer du dina elevers framsteg i IBM Skillsbuild

Läs guiden

Linje

skillsbuild bild

Om IBM SkillsBuild

IBM SkillsBuild är en plattform med kostnadsfri utbildning inom cybersäkerhet, AI, ledarskap och mycket mer. Plattformen drivs av IBM och materialet är framtaget av IT-experter i samarbete med universitet och andra organisationer. Cybersecurity Academy står bakom det svenska lektionsmaterialet för högstadiet och gymnasiet.

Till IBM SkillsBuild